Shareef O’Neal krenuo očevim stopama

Odlazi na LSU

Shareef O’Neal krenuo očevim stopama

Midhat Šljivak

Sin legendarnog NBA centra Shaquillea O'Neala, 20-godišnji Shareef, odlučio je krenuti očevim stopama i karijeru nastavlja na univerzitetu LSU (Louisiana State).

Shareef iza sebe ima buran životni period. Prvobitno je odabrao univerzitet Arizona, ali se predomislio nakon optužbi protiv ovog koledža za nelegalne aktivnosti oko angažovanja igrača i otišao je na UCLA.

Međutim, problemi sa srcem su ga zaustavili. Morao je na hitnu operaciju, propustio je prošlu NCAA sezonu, da bi ove konačno zaigrao.

Ipak, s obzirom na to da 208 centimetara visoki košarkaš nije igrao previše po povratku na parket, odlučio je da napusti UCLA, a od naredne godine ćemo ga gledati na univerzitetu Louisana State.

Tamo je od 1989. do 1992. godine dominirao njegov otac, koji je potom napravio i čudesnu NBA karijeru, te se smatra jednim od najdominantijih košarkaša u historiji.

Vidjet ćemo kako će se Shareef snaći u novom timu, ali bez obzira na to što nije previše igrao u koledž karijeri, očekuje se da on u narednim godinama ipak zaigra i u NBA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi