Sigurna pobjeda Zvezde nad Budućnosti

ABA liga

Sigurna pobjeda Zvezde nad Budućnosti

Midhat Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras na svom parketu Budućnost u 19. kolu ABA lige rezultatom 74:64.

Prvi period je donio dosta izjednačenu igru. Zvezda je tek u finišu perioda stekla pet poena prednosti 23:18, a prednost je do kraja prvog poluvremena narasla na plus devet 42:33, iako je većim dijelom druge dionice bila dvocifrena prednost.

Treći period je odlučio pobjednika. Zvezda je dominirala ovim dijelom igre, kojeg su na kraju dobili 23:9, pa su u posljednju četvrtinu ušli sa 23 poena prednosti 65:42. 

Uzvratila je Budućnost u posljednjoj četvrtini. Crnogorski prvak je ovaj dio igre dobio 22:9, ali im je ova razlika bila uzaludna, te je Zvezda stigla do pobjede.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Raško Katić je ubacio 16 poena za Zvezdu, Nelson je dodao 14, a za goste je Akindele ubacio 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.