Simmons vodio 76erse do pobjede, Pelicansi slavili protiv Hornetsa

NBA liga

Simmons vodio 76erse do pobjede, Pelicansi slavili protiv Hornetsa

Eldar Ganibegović

Philadelphia 76ers je u svojoj dvorani upisala pobjedu protiv Chicaga sa 115:101, dok su Charlotte Hornetsi poraženi kod kuće od New Orleans Pelicansa rezultatom 101:96.

76ersi su od samog početka meča imali inicijativu, pa su tako psolije prvog poluvremena imali 14 poena prednosti. Domaći sastav je poslije treće dionice imao +18, te je već tada bilo jasno kako će Philadelphia doći do pobjede. U posljednjoj dionici su domaćni odradili rutinski posao i na kraju došli do zaslužene pobjede.

Ben Simmons je kod pobjedničke ekipe upisao triple-double sa 19 poena, 17 skokova i 14 asistencija, međutim treba spomenuti i Joela Embiida sa 22 poena i Šarića koji je ubacio 21 poen. Na drugoj strani je Bobby Portis zabio 22 poena, dok je Nikola Mirotić utakmicu završio sa 15 poena.

Utakmica između Pelicansa i Hornetsa je bila nešto zanimljivija. Davis i društvo su u meč ušli sjajno, pa su poslije prve dionice imali 11 poena prednosti.

Međutim, domaćini u drugoj četvrtini svoj zaostatak smanjuju na tri poena razlike. Poslije odmora se nastavila tijesna borba, pa se pitanje pobjednika rješavalo u posljednjih 12 minuta, gdje su Pelicansi bili nešto bolji i tako su došli do slavlja.

Anthony Davis je u ovome meču zabio 16 poena, dok je Cousins imao 19 poena i 13 skokova. Za Hornetse je najbolji bio Dwight Howard sa 22 poena i 16 skokova, dok je Kemba Walker brojao do 20.

Rezultati ostalih utakmica:

Detroit Pistons - Utah Jazz 95:98

Indiana Pacers - Phoenix Suns 116:101

Atlanta Hawks - Toronto Raptors 93:108

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti