Simon i Micić vodili Anadoulu Efes do trofeja u Presidental Cupu
Kruno Simon vodio je Efes do novog trofeja (foto: Eurohoops)

Atamanov tim nadigrao Fenerbahce

Simon i Micić vodili Anadoulu Efes do trofeja u Presidental Cupu

Ekipa Anadoulu Efesa pobjednik je turskog Superkupa ili Presidental Cupa koji se večeras igrao u Istanbulu. Oni su savladali velikog gradskog rivala Fenerbahce rezultatom 79:70.

U odličnoj utakmici igranoj u Sinan Erden Areni obje ekipe igrale su u skraćenim rotacijama budući da je u oba tima nedostajalo nekoliko košarkaša. 

U prvom poluvremenu vidjela se neizvjesna borba u kojoj nijedna ekipa nije uspijevala da se odlijepi na veću razliku pa se na odmor otišlo rezultatom 39:37 za prvake Anadoulu Efes. U trećem periodu je viđena totalna dominacija ekipe Ergina Atamana koja je uspjela povesti sa 62:46 te se činilo da je sve gotovo.

Ipak, ekipa Željka Obradovića smogla je snage te se tri minute do kraja vratila na samo -3 (73:70), no faul koš Dunstona i trojka Krune Simona zaključile su ovu utakmicu u korist Efesa. Simon s 22 koša i Micić sa 16 bili su najbolji kod pobjednika dok je Derrick Williams zabio 16 za Fenerbahce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi