Štimac do kraja godine u Fenerbahčeu
Foto: EPA

Potpisao za turski tim

Štimac do kraja godine u Fenerbahčeu

Srbijanski košarkaš Vladimir Štimac u narednoj sezoni igrat će za Fenerbahče.

Uoči sezone Fenerbahče se suočio s problemima na centarskim pozicijama, a iako je u opticaju bilo nekoliko imena, trener Željko Obradović procijenio je kako je baš Štimac igrač za najveći turski klub.

Mediji u Turskoj pišu kako je Štimac licenciran za predstojeću sezonu i da je s Fenerbahčeom potpisao ugovor na tri mjeseca, s tim da se njegov boravak možda i produži ukoliko zadovolji prohtjeve stručnog štaba na čelu s Obradovićem.

Prije nego što je potpisao ugovor, Štimac je neko vrijeme trenirao s Fenerbahčeom, a kroz dosadašnju karijeru u Turskoj je već imao priliku igrati u nekoliko navrata. Nosio je, podsjetimo, dresove Banbita, Bešiktaša i Efesa.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Ovog ljeta u Fenerbahče su stigli još Nando de Colo, Léo Westermann i Derrick Williams.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti