Simonović: Najveća pobjeda sezone

Košarkaš Crvene zvezde

Simonović: Najveća pobjeda sezone

Crvena zvezda sinoć je u 'Pioniru' nadigrala Real sa 82:70 u utakmici 14. kola Eurolige, a jedan od najzaslužnijih za veliki trijumf crveno-bijelih bio je Marko Simonović.

Krilni košarkaš postigao je 20 poena, što mu je bio deveti dvocifreni učinak ove sezone.

"Sjajna, sjajna utakmica, sjajna pobjeda, velika, možda i najveća ove sezone. Igrali smo nevjerovatno protiv velikog Reala. Nametnuli smo svoj ritam od prvog minuta i kontrolisali utakmicu i stvarno do posljednjeg minuta igrali sa velikom energijom. Navijači su bili sjajni, dali su nam veliku energiju i ovo je zajednička pobjeda. Svaka čast svima", rekao je Simonović nakon meča.

Svoje viđenje iznio je i mladi Marko Gudurić, koji je okončao susret sa 12 poena i tri uhvaćene lopte.

"Sa jakom odbranom, mnogo energije i uz pomoće navijača smo ostvarili veliku pobjedu. Pripremili smo se najbolje što je bilo moguće za dan. U avionu smo gledali skauting i imali smo trening pravo iz aviona. Napravili smo veliku stvar. Velika timska pobjeda i timska igra. Sutra imamo trening, prekosutra putujemo za Zagreb. Još jedan derbi, biće teško, ali trudićemo se da igramo najbolje moguće", izjavio je Gudurić.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Zvezdu u nedjelju gostuje Cedeviti, a samo četiri dana kasnije u Areni će dočekati CSKA u okviru 15. kola Eurolige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi