Simpatični video iz Dončićeve sobe, star 15 godina, oduševio mnoge: Bio je 'žrtva' očevih finti...

Video postao pravi hit

Simpatični video iz Dončićeve sobe, star 15 godina, oduševio mnoge: Bio je 'žrtva' očevih finti...

Slovenski košarkaš Luka Dončić danas važi za jednog od najboljih košarkaša svijeta, pa nas iz noći u noć oduševljava sjajnim fintama u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Na njegove finte 'pali' su brojni košarkaši koji igraju u NBA ligi iako je Luka odigrao tek rookie sezonu, a na video koji se nedavno pojavio na internetu i star je 15 godina vidi se kako je Luka nekada bio žrtva tih finti.

Finte mu je 'prosipao' otac Saša koji je u to vrijeme bio poznati košarkaš i glavni lik dokumentarca 'Sport hiljadu lica'. Saša je u pomenutom dokumentarcu odlučio da slovensku javnost upozna sa svojom porodicom, pa u istom učestvuju i njegova tadašnja supruga Mirjam, kao i petogodišpnji sin Luka.

Zvijezda Dallasa na videu igra igrice, zakucava na plastični koš, a otac poručuje da ga neće forsirati kada je u pitanju igranje košarke već će mu prepusttii da to sam odluči.

"Neću da ga forsiram za košarku, on će sam da izabere ono što mu najviše odgovara. Ako izabere košarku u redu, ako ne, opet u redu", rekao je tada Saša, čiji sin se, srećom, odlučio da zaigra košarku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi