"Želim je osvojiti, ali ako ne uspijem iskreno nije me ni briga"
Sjajni Slovenac bio je brutalno iskren o nagradi koju već gotovo pa svi vide u njegovim rukama

Luka Dončić o ROY nagradi

"Želim je osvojiti, ali ako ne uspijem iskreno nije me ni briga"

E. Dindić

Luka Dončić je i dalje jedan od glavni kandidata za ovogodišnju nagradu ROY u NBA ligi. On je na prosjecima od 21,2 poena 7,8 skokova i 6,0 asistencija u njegovoj debitantskoj sezoni u dresu Dallas Mavericksa.

Svakako da bi ova nagrada Dončiću bila svojevrsni pečat na dobru sezonu ali kako sam kaže i ako je ne osvoji neće biti velika šteta.

"Naravno da želim da je osvojim ali ako ćete iskreno u jednu ruku i nije me briga. Jedva čekam da krenem kući isključim sve svoje društvene mreže. Niko me neće naći", rekao je Dončić.

Luka je odigrao fantastičnu sezonu u NBA ligi ali to nije previše pomoglo Mavericksima da se plasiraju u play-off.

"Sljedeća sezona biće mnogo bolja. Gradimo tim koji će zaista biti poseban iduće sezone, te od nas možete samo odlične stvari da očekujete", rekao je Dončić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi