Široki na Mojmilu bolji od Sparsa

Liga 6

Široki na Mojmilu bolji od Sparsa

Edmir Škorić

Sparsi su u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu upisali četvrti poraz, čime postaje upitan nastup u doigravanju, obzirom da petoplasirani Leotar zaostaje samo jednu pobjedu. 

Široki je nakon četiri vezana poraza, ipak uspio da pomalo i iznenadi u Sarajevu, te da slavi sa 80:75.

Sparsi su vodili 21:15 nakon prve četvrtine, no u drugoj dionici je Široki bio puno bolji (27:17), pa je na poluvremenu gost vodio 42:38.

U nastavku sta neizvjesno, a u posljednju minutu gosti s Pecare ušli su sa prednošću od pet poena i košarkaši Sparsa više nisu uspjeli da se vrate, pa su bili primorni da čestitaju gostima na pobjedi.

Kovačević je bio nazaslužniji za pobjedu Širokog sa 25 poena, dok je Čorić ubacio 20, a Karačić 17 poena. U timu Sparsa istakli su se Glogovac sa 21 i Gajić sa 16 poena, te niko drugi u domaćim redovima nije bio dvocifren na kraju.

Kakanj je sa 84:71 savladao Leotar, te je tako stigao do treće pobjede i drži se među pozicijama  koje vode u play-off.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Domaće je predvodio Tomić sa 21 poenom i osam skokova, dok je Boljkovac ubacio 18 poena uz devet asistencija, a Merdanović 15 poena. U timu gostiju iz Trebinja Šakotić je ubacio 19, a Lužaić 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi