Drama u Mejdanu i trijumf Širokog protiv Slobode

Minimalac gostiju

Drama u Mejdanu i trijumf Širokog protiv Slobode

Edmir Škorić, foto: Emir Dindić

U meču 4. kola košarkaškog prvenstva BiH Sloboda je u Mejdanu poražena od Širokog sa 79:78.

U veoma dramatičnoj završnici Širokobriježani su uspjeli da dođu do pobjede. Trojkom Ivana Karačića su stigli do 79:78 na 30 sekundi do kraja, a Sloboda nije uspjela da poentira i da izbjegne poraz.

Prvu dionicu su dobili gosti rezultatom 23:22, a zanimljivo da su isti broj poena ubacili i u drugoj. Na poluvremenu je gostujuća momčad imala vodstvo 46:42.

Poslije treće četvrtine prednost Širokog je iznosila sedam poena, ali Sloboda u zadnjem periodu uspijeva skroz da se vrati, da preokrene stvari u svoju korist, no u foto finišu je ostala bez nove pobjede.

Tako je serija Tuzlaka od tri uvodna trijumfa večeras prekinuta, a Široki je stigao do druge pobjede i ima jedan poraz.

Goran Filipović je istakao kod gostiju sa 20 poena, kao i Dario Drežnjak s 21 poenom. U sastavu Slobode Milivoje Božović je ubacio 17, Zlatko Jovanović 18, a Emir Čerkezović 12 poena.

Sloboda - Široki 78:79 (22:23, 20:23, 16:19, 20:14)

Sloboda: Jakupović 9, Naletilić 6, Hasandić 4, Božović 17, Lasetović 2, Jovanović 18, Čerkezović 12, Dedajić 4, Omerović, Mirković 3, Hrnčić 3, Islamović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Široki: Lončar 5, Filipović 20, Zubac 6, Karačić 5, Drežnjak 9, Ćutuk, Planinić, Čolak 6, Sušak, Drežnjak 21, Batinić 4, Damjanović 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi