Široki u hercegovačkom derbiju bolji od Zrinjskog

7. kolo Lige za prvaka

Široki u hercegovačkom derbiju bolji od Zrinjskog

Neviđeni cirkus odigrao se večeras u širokobriješkoj dvorani Pecara. Utakmica 7. kola košarkaške Lige 6 između HKK Široki i HKK Zrinjski (95:80) bila je predodređena za derbi ovog kola, no međutim, sudačka trojka Haris Bijedić, Ademir Zurapović i Tarik Nikšić, pobrinula se da stvar uzme u svoje ruke i od hercegovačkog derbija napravi rijetko viđenu lakrdiju.

Košarkaši Zrinjskog od početka susreta našli su se na meti ovih stručnjaka, a kako se susret bližio kraju, ludilo je raslo munjevitom brzinom. Mostarci su susret završili s tri isključena košarkaša, točnije Ramljak, Brummit i Igrutinović, a semafor je, bar što se tiče strane koja je pokazivala faulove Zrinjskog, svijetlio poput božićne jelke.

Zrinjski se tri puta vraćao iz deficita u koji su ga gurale isključujuće, nesportske, te "obične" osobne koje je ovaj trojac bjesomučno sudio. Još komičnije odluke suđene su protiv Širokog u trenutcima kada je trebalo nešto i vratiti mostarskim košarkašima. Nedosuđene osobne, previđeni koraci, prešućene nošene lopte također su bili dio repertoara ova tri majstora. Prava je šteta što he u sjeni sudija ostala košarkaška predstava u kojoj se mogla vidjeti i pored ovog cirkusa odlična košarka. Hvale vrijedna partija mladog i sjajnog Josipa Batinića, dečka od 18 godina koji je uz Bijedića, Zurapovića i Nikšića bio prevaga za pobjedu Širokog. Cromwel je zabio 25 poena, ali prvo ime je bio mladi Batinić. Smajlagić (23), Murray (18) i Sokolović (13) najbolji kod Zrinjskog.

Konačnih 95:80 za Široki ostat će u drugom planu poslije ovog susreta. Suđenje u Bosni i Hercegovini, u svim sportovima je veliki problem. Večerašnja utakmica u Širokom pokazala je sve što ide u prilog toj tvrdnji. Haris Bijedić, Ademir Zurapović i Tarik Nikšić napravili su nešto što na bh. parketima nije odavno viđeno, a svi koji se žele uvjeriti u kaos koji su napravili, ovu utakmicu može pogledati na youtobeu i uvjeriti se u istinitost gore napisanih redova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi