Igokea slavila kod Širokog, domaćima nije pomogao ni sjajni Cromer

Liga 6, 6. kolo

Igokea slavila kod Širokog, domaćima nije pomogao ni sjajni Cromer

Igokea je večeras gostovala kod Širokog u okviru 6. kola Lige 6 i upisala pobjedu rezultatom 80:73.

Prvo poluvrijeme je bilo poprilično neizvijesno. Domaći su prvu četvrtinu dobili rezultatom 22:20, da bi Široki na poluvrijeme otišao sa +3 (42:39).

Ipak, ekipa iz Aleksandrovca dodaje gas nakon odmora i domaćine u trećoj dionici limitira na svega 11 poena.

Uspjela je Igokea tako u zadnjih deset minuta ući sa prednošću koju neće ispuštati do kraja susreta. Bio je Široki rezultatski veoma blizu i većim dijelom zadnje četvrtine, ali je Igokea uspjela privesti susret kraju i slaviti pobjedu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Pobjedničku ekipu je do pobjede vodio Vuk Radivojević sa 20 poena, dok se istakao i Nikola Jevtović koji je ubacio 13 poena. Po 12 su dodali Artis i Ljubičić.

Kod Širokog se istakao sjajni Taljon Jamarvious Cromer koji je ubacio 27 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi