Široki u velikoj drami slomio otpor Tuzlaka i izborio finale

Prvenstvo BiH

Široki u velikoj drami slomio otpor Tuzlaka i izborio finale

E. Škorić

Široki Brijeg je u velikoj drami i uz ogromnu podršku s tribina Pecare savladao Slobodu sa 76:72 i sa ukupnih 2:1 ide u finale prvenstva BiH.

Na ovaj način Široki ne samo da je dobio priliku da se bori za titulu, nego je izborio i nastup u ABA 2 ligi naredne sezone.

Na početku utakmice dosta nervozna košarka, ali u posljednjih pet minuta prve četvrtine Široki serijom 20:6 stiže do plus 14 (30:16).

Domaćin je nastavio da igra agresivnu košarku, posebno u odbrani, pa je na poluvremenu bilo 44:28.

Pad Širokog u trećoj dionici koriste gosti iz Tuzle, pa se serijom 17:0 vraćaju u meč, ali je nakon tri četvrtine i dalje Široki vodio, no samo dva poena razlike - 55:53.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Na kraju dosta drame, ali Široki dolazi do jako bitne pobjede i plasmana u veliko finale, gdje će igrati protiv Sparsa.

Drežnjak je sa 19 poena predvodio Široki, Filipović je ubacio 14, a Zubac 13 poena, dok je 11 dodao Karačić. Na drugoj strani Sibalić je ubacio 18, Božović 15, a Jovanović 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije