Sloboda slavila na Pecari

Prijateljski duel

Sloboda slavila na Pecari

M. Šljivak

Košarkaši Slobode pobijedili su jučer na Pecari ekipu Širokog u prijateljskom meču rezultatom 83:87.

Oba tima su u ovaj duel ušla oslabljena. Za Široki nisu nastupali Lončar, Junaković i Mikulić, koji je napustio klub, dok je Sloboda igrala bez Hasandića.

Međutim, i bez njih susret je bio izuzetno atraktivan sa dosta koševa na obje strane. Domaći su bili aktivniji i bolji u prvoj dionici koju su dobili 32:20, dok je u ostatku utakmice Sloboda bila za nijansu bolja i na kraju je slavila pobjedu.

Tuzlake su do trijumfa vodili Muratović sa 18, te Latifagić, Harris i Čampara sa po 13 poena. Kod Širokog Cromer je meč završio sa 23 poena.

Prijateljski meč:

Široki - Sloboda 83:87 (32:20, 18:28, 18:21, 15:18)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Široki: Naletilić 9, Soldo 7, Planinić, Cromer 23, Čolak 2, Zubac 8, Bošnjak, Karačić 5. M.Drežnjak 11, D. Drežnjak 14, Damjanović 4.

Sloboda: Pilavdžić 8, Jakupović, Harris 13, Rikalo 3, Latifagić 13, Omerović, Čampara 13, Dedajić, Čerkezović 11, Muratović 18, Taylor 4, Ahmedović 4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi