Sjajan meč u Moskvi i pobjeda CSKA nad Barcelonom
Foto: EPA

Euroliga, 3. kolo

Sjajan meč u Moskvi i pobjeda CSKA nad Barcelonom

Midhat Šljivak

Košarkaši CSKA savladali su Barcelonu 93:82 u susretu trećeg kola grupe F Eurolige.

Sjajnu košarku su ponudila ova dva tima. Prvo poluvrijeme donosi odličnu šutersku košarku sa zaista impresivnim procentima na obje strane.

U jednom trenutku su oba tima bila na preko 70 procenata šuta iz igre, a nakon prve dionice Katalonci su imali prednost o jednog poena, 29:28.

Do kraja prvog poluvremena CSKA igra bolje. Imalu su više od igre, pojačali su igru u odbrani, te su na odmor otišli sa osam poena prednosti, 54:46.

Nastavak susreta donosi mnogo bolju igru domaćih košarkaša. Držali su visok nivo igre, prednost se iz napada u napad povećavala, te je CSKA u posljednju dionicu ušla sa 17 poena prednosti, 76:59.

Na otvaranju posljednjeg perioda bilo je i plus 19, ali Barca uspijeva da ponovo spusti prednost na minus 10. Imali su napad i za minus sedam, ali je Abrines promašio trojku.

To je i prelomilo meč, te je na kraju CSKA lagano stigla do pobjede u ovom meču.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Do trijumfa je moskovski tim vodio Cory Higgins sa 20 poena, Miloš Teodosić i Andrej Vorontsevich su dodali po 16, dok je na drugoj strani 16 poena ubacio Juan Carlos Navarro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi