Sjajan nastup mladih nada OKK Spars u Zagrebu: Poraz tek u finalu
Kvalitetan rad u Omladinskom pogonu daje rezultate u OKK Spars iz dana u dan

Budućnost je pokazala više u finalu, ali Sarajlije mogu biti prezadovoljne

Sjajan nastup mladih nada OKK Spars u Zagrebu: Poraz tek u finalu

Samir Mlaćo

Pioniri Sparsa potvrdili su svoje kvalitete na Božićnom turniru u Zagrebu. Naime, mlade nade Sparsa tek u finalu su poražene od Budućnosti iz Podgorice 64:41.

Početak susreta obilježila je rezultatska neizvjesnost, da bi u finišu prve dionice znatniju prednost napravili igrači Budućnosti. Do poluvremena Budućnost je napravila novih plus šest za rezultat poluvremena 18:33.

U nastavku susreta Budućnost je igrala odlično. Bh. tim nije pronalazio najbolja rješenja, a pored toga povrijedio se najefikasniji igrač Filip Jović. Budućnost je postepeno gradila prednost do konačnih 64:41

Najefikasniji u redovima Sparsa bio je Đorđe Simić sa 15 postignutih poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

OKK Spars - KK Budućnost 41:64 (08:17, 10:16, 08:14, 15:17)

OKK Spars: Smajović, Krilić 2, Ružičić, Fejzić 9, Karasalihović, Begović, Junuzović, Simić 15, Savić 1, Alibegović, Jović 8, Duran 6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi