Sjajna partija Kikanovića u porazu svog tima na gostovanju kod Darussafake

Treći poraz zaredom za ekipu Ormanspora

Sjajna partija Kikanovića u porazu svog tima na gostovanju kod Darussafake

S. Pašalić

Košarkaši Darussafake su u 13. koli turskog prvenstva savladali na svom parketu OGM Ormanspor sa 88:77.

Domaći su bili veliki favoriti uoči ovog meča, a to su potvrdili odmah na startu sa nevjerovatnom serijom 16:0, ali se gosti uspijevaju vratiti i stići na 16:15. Na kraju je ovu dionicu dobila Darussafaka sa 24:21.

U drugoj četvrtini je Darussafaka ponovo bolje igrala i imala 10 poena prednosti u jednom trenutku, a na odmor je otišla sa vodstvom 47:39.

Nastavak je donio još bolju igru domaćih koji su samo povećavali svoju prednost koja je bila i 23 poena, ali su na kraju slavili sa 88:77.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Darussafaku je do pobjede predvodio Ozmizrak sa 16 poena, a još četiri igrača ovog tima su završila meč sa dvocifrenim učinkom.

Kod gostiju je najefikasniji bio Kloff sa 22 poena, a bivši reprezentativac BiH, Elmedin Kikanović je dodao 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi