Sjajni Gordić vodio Igokeu do pobjede

Igokea slavila

Sjajni Gordić vodio Igokeu do pobjede

Midhat Šljivak

Košarkaši Igokee savladali su u 10. kolu ABA lige ekipu Budućnosti rezultatom 75:68.

Igosi su odigrali fantastičnu prvu dionicu koja im je na kraju i donijela pobjedu u ovom susretu. Pogađali su apsolutno sve u ovom dijelu igre, pa je nakon prvih 10 minuta Igokea imala 21 poen prednosti 32:11. 

Istu prednost su Igosi zadržali i do poluvremena 46:25, da bi jako dobrom igrom u trećoj četvrtini Budućnost smanjila prednost na Igokee na minus 10, 59:39.  Nije Igokea dozvolila gostima da su u potpunosti vrate u utakmicu te je na kraju naš predstavnik zasluženo slavio pobjedu.

Bh. reprezentativac Nemanja Gordić je predvodio Igokeu s 19 poena i sedam asistencija, dok je kod gostiju Subotić ubacio 16 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U drugom susretu večerašnjeg programa Mega Vizura je u Smederevu savladala Radnički iz Kragujevca rezultatom 90:87.

Vasilije Micić je s 20 poena predvodio domaći tim, dok je na drugoj strani Marko Marinović ubacio 19 poena, te je imao 12 asistencija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.