Clippersi izjednačili u seriji protiv Utaha, Atlanta bolja od Philadelphije

Dosta uzbuđenja na NBA parketima

Clippersi izjednačili u seriji protiv Utaha, Atlanta bolja od Philadelphije

E. Čaušević

Košarkaši LA Clippersa sinoć su pobijedili Utah Jazz sa 118:104 i izjednačili na 2:2 u seriji.

Utah je odlično počeo polufinalnu seriju Zapadne konferencije i lakše od očekivanog uspjeli su da povedu sa 2:0.

No, kada se serija preselila u Los Angeles sve se promijenilo. Clippersi su zaigrali mnogo bolje i uspjeli su da poravnaju na 2:2, te nas do kraja sigurno očekuje spektakularna borba za mjesto u finalu Zapadne konferencije.

Clippersi su furiozno krenuli od samog početka i nakon prve dionice imali su prednost od 30:13. I u drugoj četvrtini bili su bolji od Utaha, a na pauzu se otišlo kod rezultata 68:44 za domaće.

U drugom poluvremenu Clippersi su iskusno čuvali svoju prednost i bilo je jasno da će upisati pobjedu. Utah je uspio da smanji zaostatak, a na kraju rezultat je bio 118:104.

Clipperse su do pobjede vodili Paul George i Kawhi Leonard koji su ubacili po 31 poen. George je dodao još devet skokova i četiri asistencije, a Leonard sedam skokova i tri asistencije.

U ekipi Utaha najefikasniji ponovo je bio Mitchell sa 37 poena, pet skokova i pet asistencija. Bogdan Bogdanović je meč završio sa 18 poena, pet asistencija i tri skoka.

Na 2:2 u seriji izjednačili su i košarkaši Atlante Hawks koji su na svom parketu u sjajnom meču pobijedili Philadelphiju 76erse sa 103:100.

Atlantu je do pobjede vodio Trae Young sa 25 poena i nevjerovatnih 18 asistencija, dok je Bojan Bogdanović upisao 22 poena i pet skokova. U ekipi 76ersa istakao se Harris sa 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi