Sjajni Knežević vodio Zrinjski do pobjede nad Bosnom

Tijesna pobjeda Mostaraca

Sjajni Knežević vodio Zrinjski do pobjede nad Bosnom

Veoma kvalitetan meč večeras su u Mostaru odigrali košarkaški Zrinjskog i Bosne Royal Jelly.

Mostarci su slavili 80:76 te upisali četvrtu pobjedu u 5. kola Lige za prvaka.

Zrinjski je bolje otvorio meč, te prvu četvrtinu slavio 20:16, a u drugom periodu igre samo povećao prednost za konačan rezultat prvog poluvremena 43:33.

Bosna se nije predavala, ali domaći nisu dozvoljavali da im Sarajlije ugroze prednost iz prvog poluvremena. Minutu prije kraja Bosna je prišla na 79:73, a dvadeset sekundi prije kraja bilo je 80:76.

Završilo je na kraju 81:78.

Najefikasniji u redovima Zrinjskog bio je neuzastavlji Draško Knežević sa 30 poena, a Brummit je dodao 17. Kod Bosne Royall Jelly najefikasniji je bio iskusni Saša Vasiljević sa 18 poena, a Jošilo je dodao jedan manje.

Liga za prvaka, 5. kolo:

KK Zrinjski - KK Bosna Royal Jelly 81:78 (20:16, 23:17, 20:20, 18:25)

KK Zrinjski: Knežević 30, Princ 8, Budović 6, Đurasović 9, Begić 11, Brummit 17.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Bosna Royal Jelly: Đorđević 15, Jošilo 17, Delalić 5, Vasiljević 18, Čampara 3, Dragičević 9, Šturanović 6, Sokolović 5. 

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi