Neviđen očaj Phoenixa, Mirza nastavio s odličnim igrama

Sunsi teško poraženi od Lakersa

Neviđen očaj Phoenixa, Mirza nastavio s odličnim igrama

Midhat Šljivak

Još jednu očajnu utakmicu odigrali su Phoenix Sunsi. Ekipa Jeffa Hornaceka pružila je vjerovatno najlošiju košarku u proteklih nekoliko godina, te je poražena u Staples Centru od Los Angeles Lakersa rezultatom 97:77.

Očajno je izgledala igra tima iz Arizone. Iako Lakersi važe za jednu od najslabijih ekipa u ligi, bez većih problema su pobijedili Sunse, koji liče na sve osim na ekipu.

Razbili su Lakersi Sunse u prvom poluvremenu. Dopustili su im samo 22 poena, Phoenix je šutirao jedva 20% iz igre i bili su bez ubačene trojke u prvom poluvremenu. Lakersi su otišli na odmor sa 21 poenom prednosti, 43:22.

Nastavak donosi također dominaciju Lakersa. Imali su ogromno vodstvo domaći košarkaši i pobjednik nijednog trena nije dolazio u pitanja.

Ipak, pravu katastrofu je spriječio Mirza Teletović. Bh. košarkaš je proradio u drugom dijelu, te su Sunsi na kraju ostali na minus 20, 97:77.

Teletović je odigrao jako loše prvo poluvrijeme uz veliki broj promašaja, ali se na kraju iskupio za sve. Na parketu je proveo 23 minute te je ubacio 16 poena, a dodao je i osam skokova.

Brandon Knight je susret završio sa 25 poena, dok je Lakerse do pobjede vodio Louis Williams sa 30 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi