Sjajni Zion Williamson noćas ispisivao povijest NBA lige
Foto: EPA

Mladi krilni centar je nezaustavljiv

Sjajni Zion Williamson noćas ispisivao povijest NBA lige

New Orleans Pelicansi noćas su više nego uvjerljivo pobijedili Memphis Grizzliese sa 144:113.

Seriju fantastičnih igara za Pelicanse nastavio je mladi krilni centar Zion Williamson koji je zaključno s noćašnjom utakmicom ispisao dio povijesti NBA lige.

Williamson je u pobjedu svog tima ugradio 31 poena uz fantastičan šut iz igre od 13/16. Zion je u povijest najjače košarkaške lige svijeta ušao kao jedini igrač koji je uz prosjek od 23 ili više poena po utakmici šutirao fantastičnih 60% iz igre, ili više u svojih prvih 50 utakmica NBA karijere. Iako se radi o sjajnom postignuću ovo i ne čudi kada se zna kako Williamson postiže svoje poene. Ovaj snažni košarkaš poput teretnog voza raznosi sve pred sobom i poene uglavnom završava zakucavanjima ili šutevima jako blizu obruča.

Kako god, zaista sjajan rekord za košarkaša od kojeg se očekuje da bude jedna od najvećih zvijezda lige u godinama koje dolaze. 

[twitter]https://twitter.com/NBAHistory/status/1361892347437600768[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi