Sjajno izdanje Dončića na prelazu između dvije godine, ali to Mavsima nije bilo dovoljno

Thunder slavio

Sjajno izdanje Dončića na prelazu između dvije godine, ali to Mavsima nije bilo dovoljno

Admin Čaušević

Oklahoma City Thunder na domaćem parketu je pobijedio Dallas Maverickse 106:101 poslije neizvjesne završnice susreta.

Obje ekipe su imale dvoje periode bolje igre. Poslije prve četvrtine Mavsi su bili na +12 (20:32), ali su na kraju poraženi nakon što je Thunder bio spretniji u odlučujućim momentima.

Luka Dončić je bio sjajan na prelazu između dvije godine. Slovenac je meč okončao sa 35 poena, 10 skokova i sedam asistencija, ali je u posljednjim sekundama promašio trojku za izjednačenje.

Thunder su do pobjede vodili Danilo Gallirani i Dennis Schroder sa po 20 poena. Dobar meč je odigrao i Chris Paul koji je 13 od svojih 17 poena postigao u posljednjoj četvrtini.

Novi trijumf upisali su i Houston Rocketsi koji su na krilima dvojca James Harden (35 poena) i Russel Westbrook (28 poena) pobijedili Denver Nuggetse. Nikola Jokić je meč završio sa 21 poenom.

Aktuelni prvaci, ekipa Toronto Raptorsa nije imala problema sa Cleveland Cavaliersa. Domaći su uz 24 poena Lowrryja sa 117:97 savladali Cleveland Cavalierse.

U San Antoniju je igran produžetak. Domaći Spursi su u dramatičnom meču bili bolji od Golden State Warriorsa 117:113. Kod domaćih se izdvaja učinak DeRozana sa 24 poena, a kod gostiju Burks je zabio 28 poena.

Top Komentari

Joks
Gospodo novinari, uz svo poštovanje talenta i vrsnih igračkih karatkeristika mladog košarkaškog asa iz Slovenije, Luke Dončića, možete li vi IJEDAN dan propustiti da ne postavite na portal 1-3 objave o tom mladiću? Ni slovenački portali (ni bilo koji drugi u regiji) ne posvećuju toliko 'pažnje' mladom asu! Mene on zanima taman koliko i Nikola Jokić ili Irwing ili... Odmorite nas malo, molim Vas!
6 1
Ibro
40 minuta igro 35 poena ubacio uz postotak od 41% .Pa i nije nesto posebno ali da je dobar igrac to jeste
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi