Skromno izdanje Nurkića u novoj blamaži Portlanda
Katastrofalna noć Trail Blazersa (Foto: EPA)

Skromno izdanje Nurkića u novoj blamaži Portlanda

Midhat Šljivak

Portland Trail Blazersi nalaze se pred eliminacijom iz NBA doigravanja. Sinoć su u New Orleansu odigrali još jednu skromnu partiju, poraženi su 119:102 i Pelicansi sada imaju prednost od 3:0 u seriji.

Već u prvoj dionici bilo je jasno da Trail Blazersi ni večeras nemaju šta tražiti protiv Pelicansa. Trio Mirotić-Davis-Holiday je već na otvaranju razbio protivnike i nakon prve dionice imali su 16 poena prednosti, 36:20.

Ostatak utakmice bilo je puko odrađivanje posla. Išla je prednost domaćeg tima i do plus 33 tokom trećeg perioda (112:79), da bi u finišu košarkaši New Orleansa malo zakočili pa je Portland uspio da smanji zaostatak na pristojnih minus 17, 119:112.

Ovom pobjedom Pelicansi su došli do prednosti od 3:0 u četvrtfinalnoj seriji Zapadne konferencije i na pobjedu su od velikog rezultata plasmana među četiri najbolja tima konferencije.

Skromnu noć je kao i kompletna ekipa Trail Blazersa imao bh. košarkaš Jusuf Nurkić. Na parketu je proveo 20 minuta, ubacio je pet poena, te je imao sedam skokova. CJ McCollum je ubacio 22, Aminu 21, a Lillard 20 koševa.

Sa druge strane sjajan je bio Nikola Mirotić. Crnogorac sa španskim pasošem je ubacio 30 poena (12 od 15 iz igre) i uhvatio je osam lopti, dok je ponovo sjajan bio i Anthony Davis sa 28 poena i 11 skokova.

Četvrti meč ove serije igra se već sutra i tada bismo mogli dobiti prvog učesnika polufinala Zapadne konferencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi