Slabo izdanje Nurkića u porazu Portlanda

Postigao osam poena

Slabo izdanje Nurkića u porazu Portlanda

Eldar Ganibegović

Košarkaši Atlanta Hawksa su na svom parketu došli do pobjede portiv Portland Trail Blazersa rezultatom 89:104.

Domaći sastav je bolje otvorio utakmicu, pa je poslije 12 minuta meča imao pola koša prednosti. U drugoj četvtrini smo gledali bolju košarku od strane Nurkića i društva koji su uspjeli nametnuti svoju igru, te doći do prednosti od šest poena prije početka drugog poluvremena.

Međutim, kada se očekivalo da će Portland preuzeti sve u svoje ruke, Atlanta se budi i igra sjajno u trećoj četvrtini. Domaćini uspijevaju u potpunosti preokrenuti rezultat u svoju korist, pa su tako imali tri poena prednosti nakon treće dionice.

Izgledalo je kao da će se voditi tijesna borba u posljednjoj dionici, međutim do toga nije došlo. Hawksi su se potrudili da odigraju zadnjih 12 minuta odlično i na kraju stignu do zaslužene pobjede.

Bh. centar Jusuf Nurkić u ovoj utakmici nije mnogo pokazao, pa je postigao svega osam poena, a tome je dodao 11 skokova, četiri asistencije i tri blokade. Nurkić je iz igre šutirao katastrofalno, pogodio je svega tri šuta od 11 pokušaja. Najbolji pojedinac kod Portlanda je bio Shabazz Napier koji je ubacio 21 poen, dok je u pobjedničkoj ekipi Dennis Schroder brojao do 22.

Rezultati ostalih utakmica:

Detroit Pistons - San Antonio Spurs 93:79

New Orleans Pelicans - New York Knicks 103:105

Orlando Magic - Miami Heat 111:117

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi