Vojvodina slavila u Sarajevu: Bosna Meridianbet sa zaostatkom putuje na revanš
FOTO. T. Hebib

Kvalifikacije za ABA 2 ligu

Vojvodina slavila u Sarajevu: Bosna Meridianbet sa zaostatkom putuje na revanš

Haris Zilić

Počeo je finalni dvomeč između Bosne Meridianbet i Vojvodine za popunu posljednjeg mjesta u ABA 2 ligi naredne sezone. Prvi susret odigran je danas u Sarajevu, a okončan je rezultatom 78:75 u korist gostiju iz Novog Sada.

Utakmica je odigrana na Skenderiji u dvorani "Mirza Delibašić" i privukla je dosta ljubitelja košarke.

Bosna želi da se vrati na regionalnu scenu, a plasman u ABA 2 ligu bi svakako bio lijep korak prema tom cilju.

Prva četvrtina današnje utakmice ponudila je čvrste odbrane čemu je svjedočio i rezultat nakon prve čwtvrtine koji je glasio 14:13 u korist Bosne Meridianbet.

U drugoj četvrtini totalno drugačija košarka. U napadu su timovi bili raspucani, a Vojvodina je dobila drugi period 25:27 i na odmoru je imala prednost 39:40 u vrlo izjednačenoj utakmici.

Treći period Bosna otvara bolje, čak su došli i do sedam poena razlike u jendom moemntu, ali gosti se brzo vraćaju, preokreću rezultat i dvije minute prije kraja treće četvrtine vraćaju prednost na semaforu je bilo 53:55. Na kraju treće četvrtine rezultat je glasio 60:65 za Vojvodinu.

Oglasi

U posljednjoj četvrtini Bosna je povela na otvaranju sa 7:4, smanjila na -2 i to je bio znak da nas čeka uzbudljiv finiš prve finalne utakmice odigravanja za popunu ABA 2 lige.

Do kraja meča dosta borbe, a na kraju je slavila Vojvodina rezultatom 75:78 tako da je pred Bosnom težak zadatak u revanšu.

Kod Bosne Meridian bet najefikasniji je bio Ilić sa 23 poena, Planinić je dodao 14.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

U redovima Vojvodine sjajna rola Savića koji je ubacio 22 poena, Johsnon je dodao 14 poena.

Revanš utakmica igra se u srijedu 4. oktbora u Novom Sadu sa početkom u 18:30 nakon koje ćemo saznati posljednjeg učesnika ABA 2 lige u narednoj sezoni.

Top Komentari

Boby
Napred Bosna
0 0
Bit ce gusto bit ce 0:2
Smijasno je da niko sutirati ne zna.Niti slobodna bscanja niti za dva niti trojke.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi