Slavija poražena od Drine

Meč 18. kola Prve muške lige RS

Slavija poražena od Drine

D. Vejo

Košarkaši Slavije izgubili su večeras na svom parketu od Drine iz Zvornika rezultatom 72:84, po četvrtinama je bilo 24:29, 21:12, 12:18 i 15:25.

Kvalitetna košarka viđena je večeras na meču između Slavije i Drine. Prva četvrtinama može se opisati kao da je gledan neki od NBA mečeva. Rezultat 24:29 u korist Zvorničana dovoljan je pokazatelj koliko se efikasno igralo. U drugoj četvrtini domaćin se vraća u igru pa tako ubacuje 21 koš, čime sa prednošću odlaze na odmor. 

Gosti iz Zvornika u drugom dijelu meča kreću igrati visok presing što je u konačnici i dalo rezultat. Dok je Damjanović predvodio domaćine, Gavrić je sa druge strane uzvratio, pa su tako posljednja dva perioda meča protekla u znaku košarkaša Drine Gavrića koji je u ovom meču predvodio svoj tim do pobjede.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Damjanović sa 24 ubačena poena, dok je kod gostiju to bio Gavrić sa 21 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti