Slavlje Čelika, Travnik pao u Jablanici
Košarkaši Čelika slavili su na teškom gostovanju kod Bošnjaka

Jablanička Turbina na svom parketu "skinula" vodeći Travnik

Slavlje Čelika, Travnik pao u Jablanici

Za vikend je odigrano i peto kolo A1 košarkaške lige Bosne i Hercegovine a zabilježeno je nekoliko zanimljivih rezultata. Lider Travnik pao je u Jablanici a Čelik slavio kod Bošnjaka, no krenimo redom.

KK Živinice – KK  Brčko Distrikt  53 : 59

Otvaranje kola u Živinicama nije donijelo najatraktivniju košarku a posebno očajni su bili domaći košarkaši koji su obećavajuće ušli u sezonu sa 3 pobjede. Prvo poluvrijeme je pripalo košarkašima domaće ekipe i vodstvo su držali sve do 8 minuta do kraja utakmice kad gosti predvođeni Stevanovićem i Markovićem prave seriju 15 - 6 i odnose veliku pobjedu, drugu ove sezone. Košarkaše Brčkog su do pobjede vodili Islamović sa 18 i Stevanović sa 15 poena dok je Marković zabilježio 17 skokova. Kod indisponiranih domaćina, koji su zabili samo 20 poena u drugom poluvremenu, Omerović sa 14 poena i Đulović sa 10 poena i 14 skokova su bili najistaknutiji pojedinci.

KK Turbina – KK Travnik 77 : 64

Košarkaši Turbine su zabilježili svoju drugu pobjedu u sezoni savladavši relativno lako lidera prvenstva ekipu Travnika. Otpočetka je bilo jasno da bodovi ostaju u Jablanici a na ruku domaćina je išlo i odsustvo dvojice najboljih igrača Travnika, Kamenjaša i Huseinspahića. Kod Jablanice je Ćališ ubacio 23 poena i dodao 9 skokova dok je s klupe Zukić ubacio 16 poena. Kod gostiju juniorski reprezentativac naše zemlje Vojin Ilić je odigrao odličnu utakmicu sa 25 poena i 7 skokova i bio jedini dvoznamenkast.

KK Bošnjak – OKK Čelik   72 : 82

Susret bivših prvoligaša donio je odličnu utakmicu sa puno preokreta a pobjedu je na kraju odnijela ekipa iz Zenice. Gosti su odlično ušli u utakmicu i prvu četrvtinu riješili u svoju korist 25 – 18. Košarkaši Bošnjaka ubrzo uzvraćaju te serijom 13-2 prelaze u vodstvo koje je na poluvremenu iznosilo 3 razlike. Do polovice treće četvrtine smo gledali egal utakmicu a onda krajem ove četvrtine košarkaški Čelika prave presudnu seriju 13-0 i u zadnju ulaze sa + 11. Prednost su održavali sve do kraja i uz odličnu igru Mirze Kese zabilježili treću ovosezonsku pobjedu. U pobjedničkoj ekipi Keso je odigrao maestralnu utakmicu sa 28 poena ( 10 u zadnjoj četvrtini), 6 skokova, 7 asista  i nestvarnih 11 ukradenih lopti dok je iskusni Avdibegović ubacio 20 poena. Kod Bošnjaka Džafić sa jakim double-double učinkom od 28 poena i 18 skokova te Rešidović sa 22 poena su bili najefikasniji.

KK Promo DV – KK Konjic  73 : 66

Četvrtu pobjedu u sezoni su ostvarili košarkaši Proma pobijedivši na domaćem parketu ekipu Konjica i tako se izjednačili na vrhu tablice sa Travnikom. Morali su se domaći košarkaši itekako potruditi za ovu pobjedu jer su gosti pružili snažan otpor i bili u igri sve do samog kraja ali su Mustafica i Dovadžija ubacili zajedno 18 od 23 poena ekipe u zadnjoj četvrtini i odveli svoju ekipu do vrijedne pobjede. Mustafica sa 25 poena i 16 skokova je predvodio Promo dok je Dovadžija ubacio 18. Kod Konjica Čajić sa 21 poenom i Hebibović sa 16 su bili najefikasniji.

KK Radnički – KK IBU Spartans  86 - 88

Uzbudljivu utakmicu smo gledali u Goraždu a pobjedu zasluženo nakon produžetaka su odnijeli košarkaši Spartansa. Koš odluke 9 sekundi do kraja produžetka je zabio Denis Meštrić. Najbolji strijelac lige Korkutović je predvodio Spartanse sa 36 poena dok je double-double učinak od 16 poena i 10 skokova zabilježio Grošić. Kod Radničkog Singleton je ubacio 20 a Susa 19 poena.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

KK Iskra – KK Igman Burch   55 : 78

Statistika s ovog susreta je nedostupna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi