Slavlje Maccabija u Berlinu

Vrijedna pobjeda izraelskog prvaka

Slavlje Maccabija u Berlinu

Košarkaši izraelskog prvaka Maccabija slavili su večeras na gostovanju kod Albe u Berlinu, u utakmici 18. kola Eurolige rezultatom 95:89. 

U utakmici koju su obilježili sjajni napadi bolje su se snašli izraelski košarkaši koji su u Berlinu došli do izrazito vrijedne pobjede koja ih ostavlja u gornjem dijelu euroligaške ljestvice. 

Nakon sjajne prve četvrtine u kojoj je palo 59 poena u drugom periodu oba tima su malo ohladile cijevi pa je Maccabi na odmor otišao rezultatom 50:45. Ponovno su u nastavku proradili šuteri oba tima, Alba je igrala bolje nego u prvom poluvremenu no svu tu dobru igru nije uspjela naplatiti pošto je i Maccabi ostao na dobroj razini kojom je uspio ovu utakmicu privesti kraju i odbiti sve napade opasnih Nijemaca.

Elijah Bryant s 19 bio je najbolji kod Izraelaca a novi košarkaš Jalen Reynolds je sa 17 poena u debiju odmah dokazao da je pojačanje za Macabi. Hermansson sa 16 i Eriksson s 12 poena bili su najbolji u redovima domaćeg tima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije