Jaylen Raynolds potpisao za Maccabi

Izraelski tim se pojačava

Jaylen Raynolds potpisao za Maccabi

Telavivski Maccabi su u posljednje vrijeme pogodile ozljede mnogih košarkaša koji su bili u ozbiljnoj rotaciji trenera Sfairopolusa.

Izostanci Casspija, Dibartolomea, Blacka bili bi preveliki za svaki tim, pa su shodno tome čelnici izraelskog tima počeli angažirati nove košarkaše.

U klub je već došao Aaron Jackson koji je najveću slavu doživio u moskovskom CSKA a posljednjih godina igrao u Kini, a klub je predstavio i Jaylena Reynoldsa, krilnog centra koji je također u protekloj sezoni nastupao u lukrativnoj kineskoj CBA ligi. 

Reynolds je europskoj publici poznat po odličnim nastupima za Zenit iz Sankt Petersburga u kojem je u prošloj sezoni bio najbolji skakač Eurocupa. Uz 8.1 skok po utakmici Reynolds je zabijao i 13.8 koševa po susretu te se u Maccabiju nadaju kako će biti dostojna zamjena za sjajnog Taricka Blacka koji će po svemu sudeći biti odsutan s parketa nekoliko mjeseci. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi