Sloboda 'gostuje' u Mejdanu, Pandža očekuje motivisane igrače iz Srebrenika
Ne pamte ni oni stariji zaljubljenici u košarku kada je Sloboda na bilo koji način bila gost u svom Mejdanu, a Pandžin tim želi da iskoristi ulogu favorita i da preuzme vrh tabele

Gradina će domaći meč igrati u Tuzli

Sloboda 'gostuje' u Mejdanu, Pandža očekuje motivisane igrače iz Srebrenika

E. Škorić

Košarkaši Slobode danas imaju priliku da se vrate na vrh, pošto u okviru sedmog kola "gostuju" Gradini.

U suštini, Sloboda će imati priliku da upiše novu pobjedu jer igra u Mejdanu, gdje nastupa ekipa iz obližnjeg Srebrenika, koja se tek pojavila u elitnom društvu košarkaških kluobova.

Gradina je odigrala pet mečeva i ima omjer 1-4, a jedinu je pobjedu ostvarila u Sarajevu protiv Bosne. S druge strane, Sloboda ima 4-2 i ako stigne do nove pobjede, preuzet će prvo mjesto ispred ekipe Širokog.

Nekoliko bivših igrača Slobode danas nastupa za Gradinu i trener Tuzlaka Josip Pandža smatra da će ti momci imati dodatni motiv, ali ipak vjeruje u pobjedu svojih izabranika.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Gradina je ekipa koja je dosta kasnila s pripremama i u toku sezone mijenjala roster, tako da su i oscilacije u igri normalne i očekivane. Ne ide im u prilog što trenutno nemaju svoj domaći teren i što sve utakmice igraju na strani. U rosteru imaju dosta iskusnih i kvalitetnih igrača, kao i dosta igrača koji su igrali za Slobodu, tako da očekujem da budu jako motivisani. Očekujem od svojih igrača maksimalnu fokusiranost i borbu, te se nadam da ćemo u nedjelju opravdati ulogu favorita i doći do pobjede", kazao je Josip Pandža, trener Slobode, u razgovoru za naš portal.

Susret Gradine i Slobode počinje u 18 sati u Mejdanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi