Sloboda ispustila pobjedu u Mrkonjić Gradu

Novi trener - stare navike

Sloboda ispustila pobjedu u Mrkonjić Gradu

Midhat Šljivak

Košarkaši Mladosti pobijedili su večeras tuzlansku Slobodu 86:84 u susretu 21. kola prvenstva Bosne i Hercegovine.

Dolazak Ivana Velića na klupu Tuzlaka očigledno nije promijenio stare boljke, te su gosti uspjeli da izgube praktički dobijen meč.

Od prvog minuta Sloboda je dominirala u ovom meču. Igrali su zaista dobro, imali kontrolu nad utakmicom, a na odmor su otišli sa solidnom zalihom od devet poena, 34:43.

Tokom treće dionice gosti su imali i plus 15. Ipak, domaći tim je uspio da do kraja trećeg perioda ponovo spusti razliku na minus devet (60:69), da bi u posljednjoj dionici oni bili ti koji su dominirali parketom.

Uspjeli su potpuno da se vrate u meč. Nisu dozvoljavali protivniku da dođe do laganih poena, da bi na 11 sekundi prije kraja Mijović pogodio za vodstvo od 86:84.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Imali su gosti napad za produžetak. Međutim, nisu ga iskoristili i pobjeda je ostala u Mrkonjić Gradu.

Stefan Mijović je sa 26 poena predvodio domaće, Aleksić je dodao 19, dok je kod Slobode Latifagić ubacio 16, a Hasandić 15 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi