Velić spašava Slobodu

Za nekoliko dana preuzima klub

Velić spašava Slobodu · Saznajemo

M. Šljivak

Košarkaši Slobode iza sebe imaju razočaravajuću sezonu i ekipa će u narednom periodu igrati Ligu za opstanak.

Međutim, rukovodstvo kluba za narednu sezonu ima velike ambicije, a sa radom se počinje već od Lige za opstanak.

Novi trener tuzlanskog tima u narednom periodu postaće Ivan Velić, pomoćni trener reprezentacije Hrvatske i nekadašnji trener Širokog.

Iako je Velić Slobodu trebao preuzeti od naredne sezone, SportSport.ba saznaje da su čelnici tima iz Tuzle već obavili pregovore sa 45-godišnjim stručnjakom i on će ekipu preuzeti već nakon završetka obaveza sa selekcijom Hrvatske.

Sjajni trener će tako Slobodu voditi u Ligi za opstanak. Dogovor između dvije strane je postignut, a pravi posao od ovog stručnjak se očekuje u narednoj sezoni u kojoj Tuzlaci imaju visoke ambicije.

Ipak, za dobar rezultat biće potrebna i pojačanja. Velić jeste sjajan trener, ali igrački kadar tuzlanski tim jednostavno mora pojačati, ako žele da budu konkurenti za vrh tabele naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Prvi cilj je prije svega opstanak u društvu najboljih, ali to sa trenutnim timom ne bi trebalo doći u pitanje.

Velić je tokom karijere osvojio tri titule prvaka BiH sa Širokim (2009 - 2012), a također je osvojio i dva trofeja Kupa BiH. Pored tima sa Pecare radio je još za Jolly i Krku, a trenutno ima ulogu pomoćnika Ivici Skelinu na klupi selekcije Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi