Sloboda nadigrala Široki u Mejdanu

Liga 10

Sloboda nadigrala Široki u Mejdanu

Edmir Škorić

Košarkaški klub Sloboda je slavio protiv Širokog sa 85:69 u meču 10. kola Lige 10.

Sloboda je u Mejdanu stigla do šeste pobjede i to poprilično uvjerljive nad gostima iz Širokog Brijega.

Prva četvrtina protekla je u dosta neizvjesnoj igri, a završena je rezultatom 22:19 u korist gostiju.

Ipak, domaćin je u drugoj dionici nadigrao goste, pa je imao 46:37 na poluvreenu, a tu prednost crveno-crni nisu više ispuštali do kraja.

Hasandić je ubacio 23 poena, Latifagić je dodao 15 poena, a Brown 13. Na drugoj strani Dugum je ubacio 15 poena i devet skokova, Drežnjak je ubacio 13, a Karačić 12 poena.

Sloboda - Široki 85:69

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sloboda: Pilavdžić 3, Jakupović, Hasandić 23, Rikalo 10, Brown 13. Latifagić 15, Dumić 11, Dedajić, Muratović 7, Petrov, Omerović 3, Ahmedović.

Široki: Pervan, Soldo 2, Dugum 15, Planinić 2, Močnik 8, Čolak 4, Zubac 2, Brown 2, Karačić 12, Drežnjak 6, D. Drežnjak 13, Batinić 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti