Sloboda ostala bez trenera

Odlazi nakon dva mjeseca

Sloboda ostala bez trenera

Midhat Šljivak

Ivan Velić napustio je klupu tuzlanske Slobode nakon nešto više od dva mjeseca.

Ovaj 45-godišnji stručnjak ispunio je zacrtani cilj. Ostavio je Tuzlake u društvu najboljih bh. timova, ali se usprkos najavama da će s njim krenuti bolji dani tuzlanske košarke u narednoj sezoni, odlučio na odlazak.

Dobio je ponudu hrvatskog velikana Cibone koju jednostavno nije mogao odbiti i završena je njegova dvomjesečna avantura na klupi OKK Sloboda. Na klupi zagrebačkog tima zamijenit će Antu Nazora.

Velić je u karijeri vodio KK Široki sa kojim je od 2009. do 2012. godine osvojio tri naslova prvaka BiH i dva Kupa. Potom je trenirao Jolly i Krku, te je bio pomoćnik Ivice Skelina na klupi Hrvatske.

Tuzlanski tim će tako morati da potraži novo rješenje na trenerskoj poziciji, ali za sada konkretnih imena za preuzimanje kluba nema.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi