Sloboda i teoretski osigurala opstanak

Nakon pobjede nad Mladosti

Sloboda i teoretski osigurala opstanak

E. Škorić

U susretu 7. kola Lige za opstanak Sloboda je u Tuzli pobijedila Mladost iz Mrkonjić Grada sa 103:80.

Ovom pobjedom izabranici Ivana Velića osigurali su opstanak u društvu najboljih, a od početka se vidjelo da će crno-crveni na kraju slaviti.

Prvi period igre dobili su rezultatom 22:16, a na poluvremenu su imali prednost 41:34, da bi u nastavku samo povećavali razliku, što je dovelo do konačnih +23.

U ekipi Slobode Marko Rikalo je ubacio 20, Joseph Taylor 16, a Nedžad Muratović 12 poena. Najefikasniji u ekipi Mladosti bili su Stefan Mijović sa 22, te Vladimir Aleksić i Sreten Knežević sa po 15 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Poslije sedmog kola Sloboda je drugoplasirani tim u Ligi za opstanak sa omjerom 5-2, a isti omjer ima i vodeća Mladost, kao i trećeplasirana Vogošća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti