Sloboda poražena u Mrkonjić Gradu, Vuković ubacio 42 poena

Poraz Tuzlaka

Sloboda poražena u Mrkonjić Gradu, Vuković ubacio 42 poena

Edmir Škorić

Košarkaši Slobode poraženi su na gostovanju kod Mladosti sa 90:83 u trećem kolu Lige 10.

Sloboda je u Mrkonjić Gradu upisala drugi poraz, dok je domaća Mladost stigla do druge pobjede.

Nakon prve dionice rezultat je glasio 20:20, a egal meč je nastavljen i u drugom periodu igre, pa je rezultat na poluvremenu glasio 45:44.

I onda je u treoj dionici Mladost serijom 9:0 uspjela da slomi otpor gostiju iz Tuzle, pa je na kraju došla do sigurne pobjede.

Vuković je u stilu NBA zvijezdi "natrpao" koš Slobode, pošto je ubacio čak 42 poena. Stanojević je ubacio 15 poena uz 10 skokova, doksu Antić i Nisanović dodali po 11 poena.

Na drugoj strani Muratović je ubacio 20 poena, Dumić 15, a Latifagić 13, koliko je imao i Omerović.

Mladost - Sloboda 90:83

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Mladost: Aleksić 3, Vuković 42, Antić 11, Vučković 2, Milošević, Kljajić, Ivetić, Jotić, Ljuboja, Nisanović 11, Stanojević 15, Patković 6.

Sloboda: Pilavdžić, Jakupović, Rikalo 12, Brown 6, Latifagić 13, Dželetović 4, Dumić 15, Čerkezović, Muratović 20, Petrov 13, Omerović, Ahmedović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi