Sloboda prekinula negativan niz

Student poražen u Tuzli

Sloboda prekinula negativan niz

Edmir Škorić

Košarkaši Slobode u 10. kolu Lige 12 savladali su na svom parketu Student sa 77:73.

Tuzlaci su nakon serije od tri poraza, uspjeli da ostvare pobjedu. Bili su bolji od Studenta u Mejdanu. 

Gosti su dobili prvu dionicu sa 21:18, ali je Sloboda imala plus dva na odmoru (40:38).

Dosta neizvjesna utakmica i u drugom dijelu, Student je imao i vodstvo u nekoliko navrata, ali je Sloboda upjela na kraju ostvariti pobjedu.

Sekulović je najzaslužniji za pobjedu Slobode sa 21 poenom i 11 skokova, dok je Hasandić ubacio 20, a Sinadinović 19 poena. U redovima gostiju Sejfić je ubacio 21, a Rizvić 17 poena uz 14 skokova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U drugoj današnjoj utakmici 10. kola Zrinjski je u Mostaru sa 88:69 nadigrao Vardu iz Višegrada, a najbolji su u redovima Plemića bili Šamadan sa 20 poena i 11 skokova, te Brajković sa 19 poena i šest skokova. Dželetović je na drugoj strani ubacio 25 poena uz 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.