Sloukas i službeno u Olympiacosu

Playmaker se vratio kući

Sloukas i službeno u Olympiacosu

Stvari su se odigrale prilično brzo u ovom transferu. 

Košarkaški klub Fenerbahce Beko sinoć je objavio rastanak s Kostasom Sloukasom koji je proteklih pet sezona branio boje ovog kluba. I to s velikim uspjehom budući da se u tom mandatu okitio i s naslovom pobjednika Eurolige. 

Već danas je Olympiacos, klub u kojem je Sloukas počeo karijeru i s kojim je također osvajao titule europskog klupskog prvaka objavio kako se ovaj sjajni playmaker obvezao iduće tri sezone nositi dres kluba iz Pireja. 

Sloukas je imao veliku želju da se vrati u Olympiacos pa je Fenerbahce napravio uslugu ovom košarkašu koji nije imao otkupnu klauzulu u ugovoru tako što su dogovorili sporazumni prekid suradnje s njim. Sloukas je star 30 godina i još je zasigurno mnogo sjajne košarke ispred njega. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi