Sloukas nestvarnom trojkom utišao Istanbul, pa pobjegao s terena koliko ga noge nose
Više od 15.000 turskih navijača ostalo je u šoku nakon nevjerovatne trojke Sloukasa (Foto: Screenshot)

Sa zvukom sirene

Sloukas nestvarnom trojkom utišao Istanbul, pa pobjegao s terena koliko ga noge nose

M. Šljivak

Olympiakos je večeras u nevjerovatnom meču pobijedio Fenerbahče u Istanbulu. Bilo je 72:71 za grčkog velikana, a junak je Kostas Sloukas koji je pogodio trojku za pobjedu sa zvukom sirene i donio je svom timu vodstvo od 2-1 u seriji.

Olympiakos je u nevjerovatnom meču u Istanbulu došao do vodstva od 2-1 u seriji protiv Fenerbahčea. Trojku sa zvukom sirene za pobjedu postigao je Kostas Sloukas.

Fener bolje otvara ovaj meč. Domaći su uz veliku podršku s tribina izgledali uvjerljivo u prvoj dionici nakon koje su stekli šest poena prednosti, 21:15.

Početkom druge dionice domaći tim u jednom trenutku odlazi na plus 11, ali potom doživljavaju veliki pad u igri, što Olympiakos koristi i serijom od 10:0 nakon duže vremena dolazi do prednosti, 29:28.

Gosti su do kraja poluvremena uspjeli da zadrže prednost i na odmor tim iz Pireja odlazi s tri poena prednosti, 38:35.

Fenerbahče se preporođen vratio na parket u trećoj dionici. Ponovo je domaći tim potpuno kontrolisao situaciju na terenu i nakon 30 minuta igre vratio je vodstvo na svoju stranu za plus šest, 51:45.

Oglasi

Sredinom posljednje dionice Fener je imao i devet poena prednosti. Međutim, ponovo slijedi ogroman pad u igri i serija Olympiakosa od 13:0 kojom gosti ponovo preuzimaju vodstvo.

Ipak, Fener je u samom finišu došao do poena za vodstvo 71:69. Preostalo je samo da odbrane napad Olympiakosa i šut za izjednačenje ili pobjedu, no u tome nisu uspjeli.

Na četiri sekunde do kraja Kostas Sloukas uzima loptu u ruke i zatim pogađa nestvarnu trojku preko ruke za pobjedu svog tima od 72:71 i vodstvo od 2-1 u seriji.

Odmah nakon pogođenje trojke igrači Olympiakosa su pobjegli s parketa kako eventualno ne bi bilo kakvih neželjenih reakcija publike, a predvodio ih je upravo Sloukas.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sloukas je večeras bio nezadrživ za svoj bivši klub. Ubacio je 25 poena (9/12 iz igre) uz šest asistencija i četiri skoka. Saša Vezenkov je dodao 17 poena za goste.

Kod domaćeg tima Tyler Dorsey je ubacio 21, a Toni Jekiri 15 koševa.

Top Komentari

epa
Nešem Musi bi ovo svirali faul u napadu isto kao kada je postigao u 1 utakmicu tricu i onda mu svirali faul u napadu jer su mu "kao noge bile ispred tijela (kao sto bilo i u ovom slucaju) ali... Mozart bet spoznor partizana... Jedno je realno da je Partizan unistio Real u sve tri utakmice i trebao je vec ici na filan four ( i ici ce) ali sudije su sudile obostrane faulove koji su iritirali sve gledaoce...
1 0
Mostarac94
Ovo je bolilo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi