Službeno: Bosna Royal Jelly ostala bez trenera

Dušan Gvozdić trenersku karijeru nastavlja u Njemačkoj

Službeno: Bosna Royal Jelly ostala bez trenera

D. Rakanović

U danu kada se saznalo da će Bosna Royal Jelly igrati u Drugoj ABA ligi, stigla je jedna loša vijest iz kluba.   

Dušan Gvozdić više nije trener KK Bosna Royal Jelly, potvrdio je direktor kluba Damir Krupalija. 

"Dušan je dobio ponudu koju jednostavno nije bio u stanju odbiti od ekipe Oettinger Rocketsi koja nastupa u njemačkoj ligi", rekao je za SportSport.ba Krupalija.

Direktor Bosne Royal je istakao da ih je Gvozdić mnogo zadužio i da mu žele sreću u nastavku trenerske karijere.

"Dukiju želimo sve najbolje, on nas je strašno zadužio. Sama činjenica da je došao kada smo bili petoplasirana ekipa A-1 lige FBiH i napravio rezultat koji je napravio ne zaslužuje ništa osim našeg dubokog naklona i respekta. Želimo mu sve najbolje u nadi da će se naši sportski putevi ponovo nekad sresti i gdje bi mi eventualno mogli obnoviti tu saradnju", rekao je Krupalija i dodao: 

"Gvozdić je jako perspektivan i nadasve mlad trener. Jako duga trenerska karijera je pred njim".

Odluka o njegovom nasljedniku će biti donesena u narednih nekoliko dana. Krupalija nije želio iznositi imena potencijalnih kandidata za klupu Studenata. 

Dušan Gvozdić je na klupu Bosne Royal došao u februaru prošle godine.  A ovaj mladi perspektivni trener trenirao je i ekipu Vršca u Srbiji. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Prošle sezone je sa Bosnom Royal Jelly stigao do finala Kupa BiH i finala prvenstva BiH gdje su Studenti u oba slučaja poraženi od Igokee. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi