Smajlagić: Mi smo prvaci i tako moramo izgledati i na terenu

Hrvatski košarkaš u sve boljoj formi

Smajlagić: Mi smo prvaci i tako moramo izgledati i na terenu

Košarkaši mostarskog HKK Zrinjskog u posljednje vrijeme igraju sve bolje i bolje. Sinoćnja pobjeda nakon preokreta protiv Vogošće koja se u Mostaru predstavila u sjajnom svjetlu je peta u nizu kako u domaćem prvenstvu, tako i u ABA 2 ligi.

Ispred mostarskih košarkaša je pakleni mjesec prosinac u kojem će igrači državnog prvaka odigrati čak osam utakmica što je skoro pa NBA ritam. Split, Sloboda, Vršac, Student, Dynamic, Bratunac, Rogaška i Široki su protivnici Zrinjskog u posljednjem mjesecu u godini. Jedan od košarkaša koji se rapidno diže u formi kao i cijeli tim je sjajni hrvatski šuter Sven Smajlagić. Sven igra svoju drugu sezonu u Zrinjskom i jedan je od najvažnijih kotačića u sustavu trenera Hrvoja Vlašića. 

Sven je za SportSport.ba prokomentirao izlazak iz krize momčadi našeg prvaka te prokomentirao nadolazeći mjesec u kojem će se on i njegovi suigrači itekako morati priviknuti na žestoki ritam koji je ispred njih.

"Sinoćnja pobjeda, četvrta u nizu u prvenstvu nam je potvrda da se dižemo u formi" - govori Smajlagić i nadovezuje se:- "Vogošć je ove sezone dosta bolja momčad nego što je bila lani i pružili su nam dobar otpor. Međutim, bilo je samo pitanje vremena kada ćemo prelomiti utakmicu, igrali smo dobro napadački, sinergija u ekipi je bila na zavidnom nivou.
U prosincu nas očekuje naporan raspored, 8 utakmica je pred nama, a gostovanja nam dolaze praktički jedno za drugim, nakon domaće utakmice protiv Splita, prvo gostujemo u Tuzli, zatim nakon 3 dana putujemo u Vršac, pa imamo Student doma, da bi onda opet u 4 dana imali dva gostovanja, Dynamic i Bratunac. Mjesec zatvaramo sa Rogaskom i Širokim kući. Ovaj pobjednički ritam u koji smo ušli, podsjetio nas je na prošlogodišnju atmosferu i činjenicu da smo mi prvaci države i da tako na terenu i moramo izgledati, zato vjerujem da ćemo od sada igrati sve bolje i bolje" - osvrnuo se hrvatski košarkaš na dobre igre Zrinjskog u posljednje vrijeme te najavio uistinu paklenih mjesec dana koji stoje pred njima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi