Smiljanić: Odluke na štetu našeg kluba samo će nas ojačati

Glasnogovornik HKK Zrinjski

Smiljanić: Odluke na štetu našeg kluba samo će nas ojačati

Ne stišava se bura nakon sinoćnje košarkaške utakmice u širokobriješkoj dvorani Pecara u kojoj su u hercegovačkom derbiju snage odmjerili Široki i Zrinjski. 

Slavio je domaćin, no sada je to više nego očigledno, neregularnim košem koji je izvan vremena postigao Ivan Mikulić sa svoje polovice terena.

"Širokom čestitamo na odličnoj utakmici koja je opravdala epitet hercegovačkog derbija i gledatelji su zaista mogli uživati u fenomelnoj košarci. Odluke koje se donesu na štetu našega kluba mogu nas samo dodatno ojačati te ćemo iz ovoga izvući neke pouke te još jače nastaviti ostatak sezone u Prvenstvu BiH. Zajedno u nove pobjede uz naš i vaš HKK Zrinjski", stoji u službenoj izjavi Darka Smiljanića, inače glasnogovornika HKK Zrinjski.


Inače, interesantno je napomenuti da unatoč buri protesta iz stožera mostarskog kluba, službena žalba nakon utakmice nije napisana. Iako je u pitanju povreda materijalnih pravila košarkaške igre, čini se kako će bodovi sa sinoćnje utakmice ipak ostati na Širokom Brijegu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Podsjetimo, suci su nakon spornog koša neko vrijeme vijećali, a iako su njegove kolege htjele poništiti koš, glavni sudac susreta Ernad Karović ipak je trojku proglasio regularnom

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi