Šok u Skenderiji: Gradina pobijedila Bosnu Royal
Fantastično drugo poluvrijeme odigrali su košarkaši iz Srebrenika i upisali su prvu pobjedu u društvu najboljih bh. timova

Slavlje tima iz Srebrenika

Šok u Skenderiji: Gradina pobijedila Bosnu Royal

M. Šljivak, foto: S. Bošković

Košarkaši Gradine iz Srebrenika pobijedili su večeras u Skenderiji Bosnu Royal 71:74 u 2. kolu košarkaškog prvenstva BiH.

Za razliku od prošlog kola kada su nekoliko kilometara dalje na Grbavici deklasirani od Sparsa, Gradina je ovog puta odigrala mnogo bolji meč i na kraju su upisali veliku pobjedu.

Krenulo je loše po goste. Bosna Royal je već u prvoj dionici stvorila 13 poena prednosti (29:16), a ista razlika je bila i na poluvremenu gdje je domaći tim otišao rezultatom (47:34).

Međutim, u nastavku meča Gradina igra zaista odlično. U trećem periodu su igrali sjajno, ovaj dio igre su dobili (11:20) i potpuno su se vratili u meč nakon 30 minuta igre, 58:54.

Serijom od 8:0 gosti iz Srebrenika su otvorili posljednji period i prešli su u vodstvo u ovom duelu (58:62). Igrači Bosne Royal su u tim trenucima izgledali izgubljeno i nisu imali pravih rješenja u napadu i Gradina na dvije minute do kraja odlazi na plus sedam, 64:71.

Bosna se nije predavala. Pet vezanih poena Došena ih vraća u igru, ali je zatim Prskalo pogodio trojku i završio je posao u ovom meču za konačnu pobjedu Gradine.

Goste su do trijumfa vodili Adi Sarajlić i Dejan Bjelić sa po 21 poenom, dok je kod Bosne Royal Atif Durak ubacio 18.


Liga BiH, 2. kolo:

Bosna Royal - Gradina 71:74 (29:16, 18:18, 11:20, 13:20)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

BOSNA ROYAL: Aladin, Kosovac, Došen 9, Durak 18, Barukčija, Mallory 13, Bektić, King 14, Pilavdžić 4, Urukalo, Guity 6, Zimić 7.

GRADINA: Sarajlić 21, Golijanin 9, Begović, Modrić, Ibrić, Hadžimuratović, Tanasilović 6, Maksimović 8, Jusić, Bjelić 21, Prskalo 9

Top Komentari

king11
Gradina Timberwolves
26 3
Woyzeck
Zasto sok?
18 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi