Maestralna partija Božovića u pobjedi Slobode nad Bosnom Royal
Do prije nekoliko godina tadašnje Sloboda i Bosna su igrale klasik bh. košarke. Ipak, danas su to novi timovi koji žive na imenima starih ekipa koje su sticale slavu

Derbi pripao Tuzlacima

Maestralna partija Božovića u pobjedi Slobode nad Bosnom Royal

M. Šljivak

Košarkaši OKK Sloboda pobijedili su večeras u Mejdanu Bosnu Royal 83:73 u susretu prvog kola prvenstva BiH.

Veoma neizvjesna košarkaš viđena je većim dijelom utakmice, a na kraju je Sloboda ipak u finišu uspjela da slomi otpor gostiju

Sloboda je nešto bolje ušla u meč. Imali su plus pet na samom otvaranju, ali im gosti iz Sarajeva nisu dozvolili da se previše odlijepe, te su do kraja prvog perioda okrenuli rezultat u svoju korist (25:26).

Izjednačena košarka igrala se i u drugom periodu. Nijedan tim nije uspijevao da napravi značajniju prednost, a rezultat od 43:43 na poluvremenu dovoljno govori o svemu što se dešavalo na parketu.

Preslikana igra iz prvog poluvremena viđena je u trećem periodu. Sloboda je vodila, Bosna stizala, a nakon 30 minuta na semaforu je bilo plus jedan za domaće, 57:56.

Međutim, sarajevski tim je pao u posljednjih pet minuta utakmice. Spremniji košarkaši Slobode su to iskoristili, uspjeli su da slome otpor Bosne Royal i na kraju da upišu pobjedu na otvaranju sezone.

Dominirao je u ovom susretu centar Tuzlaka Milivoje Božović. Ubacio je 30 poena i imao je čak 18 skokova, a dvocifren je još samo bio Zlatko Jovanović sa 16 poena.

Kod Bosne Royal Amerikanac Leland King je ubacio 23 poena.

Prvenstvo BiH, 1. kolo:

Sloboda - Bosna Royal 83:73 (25:26, 18:17, 14:13, 26:17)

SLOBODA: Lasetović 2, Jovanović 16, Jakupović 7, Čerkezović 6, Hasandić 6, Naletilić 6, Dedajić 4, Omerović, Mirković 6, Božović 30, Islamović, Gutić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

BOSNA ROYAL: Aladin 8, Kosovac, Dosen 8, Durak 14, Barukčija, Mallory 6, Ovčina, King 23, Pilavdžić 10, Bačvić, Guity 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi