Šokantan poraz Maccabija u finalu izraelskog Kupa

Glen Rice Junior je dominirao

Šokantan poraz Maccabija u finalu izraelskog Kupa

M. Šljivak

Najveći izraelski tim Maccabi iz Tel Aviva poražen je u finalu Kupa ove zemlje od Hapoel Holona rezultatom 86:84.

U zaista fantastičnom meču Hapoel je do trijumfa došao poenima čudesnog Glena Ricea Juniora na nešto više od sekunde prije kraja.

Nekadašnji NBA igrač je pri rezultatu 84:84 uzeo loptu u svoje ruke. Krenuo je prema košu i zatim iz jako teške pozicije uspio je da pogodi za 86:84 na 1.6 sekundi prije kraja.

Imao je Maccabi šansu da šutira za pobjedu. Ipak, Michael Roll je izgubio loptu, te je Hapoel srušio Ponos Izraela u velikom finalu.

Rice Junior ih je potpuno uništio u finalnom meču. Ubacio je 28 poena uz osam skokova i sedam asistencija, te je zasluženo ponio titulu najkorisnijeg igrača.

Hapoelu je ovo drugi trofej Kupa u klupskoj historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi