Crvena zvezda nemoćna u Tel Avivu

Rutinska pobjeda Maccabija u 19. kolu Eurolige

Crvena zvezda nemoćna u Tel Avivu

Crvena zvezda je u okviru 19. kola Eurolige gostovala u Tel Avivu kod Maccabija i upisala treći uzastopni poraz u ovom takmičenju. Domaći su večeras bili bolji rival i slavili laganu pobjedu rezultatom 89:75.

Iako je Maccabi bio bolji od samog početka, Zvezda je uspijevala držati priključak većim dijelom prvog poluvremena. Prva dionica je završena rezultatom 23:16 u korist domaćih, a dobra igra Maccabija se nastavila i u drugoj četvrtini.

Zvezda je uspijevala držati priključak do samog finiša druge četvrtine, Dylan Ennis pogađa nekoliko bitnih šuteva kojima drži Beograđane u igri, ali onda Maccabi "dodaje gas" pred odlazak na odmor i stiže do ubjedljive prednosti.

Domaći su prvo poluvrijeme dobili rezultatom 47:29, a iako se Crvena zvezda pokušala vratiti u trećoj četvrtini, Maccabi je lagano osujetio takve pokušaje i na kraju bez većih problema priveo susret kraju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Pobjedničku ekipu je do pobjede vodio sjajni Pierre Jackson sa 22 poena. Alex Tyus je dodao 15, a DeAndre Kane 14 poena.

U ekipi Crvene zvezde najefikasniji je bio Milko Bjelica sa 13 poena, dok su po 10 postigli Rochestie i Lessort.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi