Olympiacos razbio Maccabi, Žalgiris nemoćan protiv Bamberga

Euroliga, 18. kolo

Olympiacos razbio Maccabi, Žalgiris nemoćan protiv Bamberga

E. Ganibegović

Košarkaški Olympiacosa su bez većih problema došli do pobjede na domaćem parketu protiv Maccabi Tel Aviva rezultatom 94:64 u okviru 18. kola Eurolige.

Domaći sastav je od samog početka meča igrao bolje, pa su već nakon prve četvrtine imali osam poena prednosti. Nastavio je Olympiacos i u drugoj dionici sa boljom igrom, pa su na odmor otišli sa prednošću od 13 poena.

Nakon treće četvrtine domaćini su već imali 19 poena prednosti, i pitanje pobjednika je bilo riješeno. U posljednjoj dionici su u potpunosti napunili koš Maccabija, te na kraju upisali visoku pobjedu.

Vassilis Spanoulis je bio najefikasnij u redovima domaćeg sastava sa 13 poena, dok je Nikola Milutinov ubacio 12. Kod poražene ekipe je Pierre Jackson brojao do 13.

Nešto zanimljivija utakmica je bila ona između Bamberga i Žalgirisa. Na kraju je do pobjede došao njemački tim sa 93:86.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Prvi dio meča prošao je u znaku Žalgirisa, koji je imao sedam poena prednosti. Međutim, u nastavku fantastična igra domaćina, koji dolazi do preokreta, a na kraju i do zaslužene pobjede.

Pobjednički tim je predvodio Augustine Rubit sa 22 poena, a za Žalgiris je najbolji pojedinac bio Aaron White, koji je ubacio 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi