Šou Malicka Dimea protiv Studenta

Prvenstvo BiH

Šou Malicka Dimea protiv Studenta

U mostarskoj dvorani na Bijelom Brijegu ove sezone zaista se može gledati odlična košarka. Prednjači tu naravno HKK Zrinjski koji sjajno igra u domaćem prvenstvu te ABA 2 ligi, a dosta dobrih partija pružio je i drugi mostarski član elitnog razreda BH košarke, Student. 

No, show kakav je večeras na utakmici upravo između Studenta i Vogošće napravio centar gostujuće ekipe Malick Dime se jednostavno ne pamti. Ovaj senegalski centar u pobjedu svoje Vogošće protiv Studenta od 90:79 ugradio je neke poteze koji se rijetko viđaju i u NBA ligi.

Repertoar zakucavanja i blokada zasjenio je pomalo inače sjajnu utakmicu ova dva kluba u okviru 19.kola prvenstva BiH. Vogošća je do vrijednih bodova došla na krilima spomenutog Dimea (25 poena ) i sjajnog američkog playmakera Angela Warinera koji je zabio 24 poena uz 8 asistencija.

Vranić, Mustafica i Fazlić imali su također solidne nastupe. Ross s 24 i Dubelj s 21 poenom bili su premalo za mostarski klub u današnjem susretu.

Treba napomenuti da je Dime svojim nastupom i pojavom otjerao centre Studenta daleko od koša, dajući svom nastupu još jednu dimenziju više. Po svemu sudeći, pred ova dva kluba je još barem dva međusobna susreta u ligi za ostanak.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Student: Ross 24, Manjgo, Cvitanović, Modrić, Marković 5, Vukadinović, Mikulić 5 Gudić 10, Barbarić, Dubelj 21, Jurković 14

Vogošća: Preljević, Vranić 12, Warner 24 Sijerčić, Čamdžić, Đedović 2, Dime 25, Fazlić 13, Mustafica 14, Kasun, Mičić, Marković

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi