Sloboda nemoćna na Bijelom Brijegu

Prvenstvo BiH

Sloboda nemoćna na Bijelom Brijegu

Nova sigurna pobjeda košarkaša HKK Zrinjski. Večeras, u sklopu 17.kola prvenstva BiH, oružje je je u dvorani Bijeli Brijeg položila tuzlanska Sloboda.Zrinjski je slavio sa sigurnih 85:69.

Tuzlaci su u večerašnjem susretu bili ravnopravan takmac, ali samo u prvom poluvremenu, dok je pogađao Almir Hasandić. Vodila je Sloboda u prvom periodu igre i 11 razlike, ali prvo poluvrijeme ipak se završilo prednošću Zrinjskog 40:39.

U drugom dijelu Zrinjski je zaigrao snažnije u obrani, posebice na Hasandiću kojem su u nastavku utakmice dozvolili samo 6 poena. Rezultiralo je to laganom pobjedom Plemića koje je predvodio Torrion Brummit sa 17 poena i 7 skokova.

Solidne partije Ljujića, Smajlagića i Sokolovića , te Ramljaka bile su previše za Tuzlake koje čini se, čeka teška borba u ligi za ostanak. Slobodu je predvodio spomenuti Hasandić sa 24 poena, a Taylor je dodao 14 i to je sve vrijedno spomena što se tiče ekipe iz grada soli.

Zrinjski koji je i matematički osigurao ligu 6 sada utakmice domaćeg prvenstva može iskoristiti za uigravanje za Ligu 6 i susrete ABA 2.lige.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zrinjski: Kuzman, Smajlagić 13, Igrutinović 3, Sokolović 14, Golemac 2, Demić 5, Ramljak 9, Barać, Šamadan 2, Brummit 17, Miličević 7, Ljujić 13

Sloboda: Jakupović 5, Hasandić 24, Harris 6, Rikalo 4, Latifagić, Čampara 9, Dedajić, Čerkezović, Muratović 1, Petrov, Taylor 14, Ahmedović 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi